Ивицата Газа – Ахмед Хиджази беше един от първите хора, пристигнали

...
Ивицата Газа – Ахмед Хиджази беше един от първите хора, пристигнали
Коментари Харесай

Заобиколени от смърт, създателите на съдържание от Газа се борят да разкрият истината

Ивицата Газа –  Ахмед Хиджази беше един от първите хора, пристигнали часове по-късно в квартал ал-Римал в град Газа Израелските бомбардировки предизвикаха безпорядък и бомбардираха влиятелния регион до сянката на това, което беше.

Кварталът със своите съвременни кафенета, бутици, жилищни здания и вили беше бомбардиран предходната сряда, оставяйки диря от опустошения, парчета, счупено стъкло и издълбани структури.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Всеки втори в заплаха “: Журналистите от Газа се надпреварват със периоди и гибел Хлябът и водата понижават, защото от ден на ден палестинци бягат към южната част на Газа Израелски бомби домове в южна Газа, убива повече от 70 души завършек на списъка

Хиджази, основател на наличие и водещ на стратегии с повече от 980 000 почитатели в Instagram, беше там, с цел да извърши задачата, която извършва от началото на израелското нахлуване над Газа: да покаже на света какво се случва.

„ Нашата роля се измести … към съобщаване на външния свят какво прави израелската войска в своята експанзия против нас “, сподели Хиджази.

Преди нападението той употребява наличието си в обществените медии, с цел да хвърли светлина върху самодейностите на общността и да покаже живота в Газа с цялата му хубост, макар блокадата и страданието.

„ В Газа не е останало нищо. Войната унищожи всяка хубост и опустоши толкоз доста. ”

„ Тук пораства нашата обич “

Небостъргачи в Газа бяха изравнени, като Палестинската кула и ал-Бадрасауи, където брачната половинка на Хиджази имаше фотографско студио.

„ Имахме някои красиви моменти там, там израсна любовта ни един към различен “, сподели Хиджази.

Сега той разгласява видеоклипове от вътрешността на лечебните заведения, показващи ужасени деца в мъка, оживели след офанзивите на Израел против домовете им, и лекари, борещи се с изтощението и изправени лице в лице със гибелта и пострадванията на своите близки.

„ Това, на което сме очевидци, в никакъв случай няма да ме напусне “, сподели той. „ Това, което ме засегна най-вече, беше новороденото бебе, чието цялото семейство беше убито, децата, продаващи черен пипер пред вратите на учебните заведения на UNRWA, в които фамилиите им избягаха, и раненото дете, което утешаваше татко си в болничното заведение. “

Борба и с логаритъма

Но Хиджази, повтаряйки доста други, които разгласяват палестинско наличие, споделя, че наличието му е неразрешено в сянка, което се случва, когато платформа за обществени медии блокира проявлението на наличие на консуматор, без да уведоми потребителя.

„ Профилът ми беше затворен два пъти, достъпът на моите почитатели до изявленията ми беше стеснен и наличието ми от фотоси и видеоклипове беше прикрито “, сподели той.

Meta, компанията-майка на Фейсбук и Instagram, съобщи, че подхваща „ съответни стъпки “ за наблюдаване на наличието си на фона на насилието и сподели, че поддръжката и възхвалата на Хамас са неразрешени на нейните платформи. Но палестинците и други упрекнаха Мета в ограничение на наличие, което изобразява дейностите на Израел в линията Газа като част от произраелските пристрастия на западните медии.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР